Fremtidsfabrikken
Jessens Mole 11
5700 Svendborg
  kontakt@fremtidsfabrikken.com
Tlf. 30 17 44 49
     
   
 
 
 

SYDFYN STYLE


Sydfyn Style er blevet nomineret til en Zulu Award, i kategorien "Det vi alle sammen grinte af". Hjælp os, med at hente den flotte pris til Sydfyn, ved at stemme lige her  

 

 

Sydfyn Style startede som en film og er nu blev et sydfynsk begreb, som bruges til at beskrive alt fra at have lavet et frækt slogan eller en PR-film med kant til at tænke store tanker og slappe af med fødder i det sydfynske øhav. Sydfyn Style er koblingen mellem det kreative og skæve, business og samarbejde og det gode liv på Sydfyn.

 

Mange tror, at vi på Fremtidsfabrikken lavede en film til branding af Sydfyn og lykkedes med at få den til at gå viralt. Faktisk får vi flere henvendelser fra folk, der tror, vi er eksperter i viral markedsføring, og derfor gerne vil have os til at fortælle andre, hvordan det skal gøres. Det er vi bestemt ikke, men vi vil gerne være det! Vi har derfor inviteret eksperterne til Sydfyn til konferencen Viral markedsføring Sydfyn Style den 26. august. Du kan læse mere her.

 

 

FILMEN SYDFYN STYLE

 

Sydfyn Style er egentlig blot en velkomstfilm til en event i vores Boost-uddannelsesforløb. Men den sætter Sydfyn på Danmarks kortet for en dag. Den 10. april 2013 tager vores fire dansende borgmestre hele mediefladen – og det er HELE mediefladen. Det er DR1, TV2, TV2Fyn, P3, P4 og Radio24Syv i nyhederne, debat- og kulturprogrammer men også lokale radiokanaler fra RadioDiablo på Sydfyn til Voice i København. Det er Berlingske, JP, Politiken, BT, Ekstrabladet, Fyns Stiftstidende, Fyns Amts Avis, MetroXpress, DKnyt og mange flere både i netaviser på dagen og i de trykte udgaver dagen efter. Der er masser af debat på Facebook, Twitter og Youtube, hvor der på sidstnævnte hele tiden er 4 gange så mange likes som dislike.

 

Sydfyn Style er gået viralt med 130.000 visninger på et døgn – fuldstændigt overraskende for os alle. De fire borgmestre, Fremtidsfabrikken og Bandit Productions (der har produceret filmen) befinder sig i en sand mediestorm. Det er fantastisk – også selv om filmen både skaber jubel og forargelse.

 

 

Sydfyn Style (uden lyd)

Se de fire sydfynske borgmestre byde velkommen til Brand Sydfyn eventen med sang og dans i ren Sydfyn Style. De går foran som eksemplet på, at man i branding af sig selv og sin virksomhed (i dette tilfælde Sydfyn) skal have modet til at gi' sig selv fuldt ud - også der hvor man går ud over sin egen "comfort zone". De slår fast, at vi på Sydfyn gerne vil de kreative iværksættere

 

Filmen har 282.484 views, da Universal Music fjerner filmen den 8. maj. Fremtidsfabrikken har ikke på forhånd fået rettighederne til at bruge musikken og sætte ny lyrik til. Vi har efterfølgende forgæves forsøgt at få et forlig med Universal A/S, Universal AB og SonyATW. Det er desværre ikke lykkedes, selv om forhandlingerne var nået ganske langt. Fremtidsfabrikken har tilbudt en forligssum på 60.000 kr. Fuld offentlighed og ytringsfrihed har været helt afgørende for os i sagen, da vi er et offentligt projekt.

 

  

Mads Kjær sponsorerer 60.000 kr

Vi er meget glade for Mads Kjærs støtte til Fremtidsfabrikken og vores arbejde med at brande Sydfyn. Mads har tilbudt at betale 60.000 kr. til et eventuelt forlig mellem Fremtidsfabrikken og Universal.

 

Da der 2 år efter, at Universal fjernede filmen, hverken er indgået forlig eller anlagt sag, kan Universal ikke længere rejse sagen.

 

 

BAGGRUND

 

Filmen er lavet til åbningen af Brand Sydfyn den 9. april. Eventen er en del af uddannelsesforløbene Boost Sydfyn 1.1 for kreative iværksættere og Boost Sydfyn NU for kommunalt ansatte med erhvervskontakt. Til Brand Sydfyn arbejder vi videre med det slogan, der blev udviklet under sidste års event FREMSYN + UDSYN = SYDFYN. Brandingværktøjerne er sanserne. Kreative iværksættere, kommunale medarbejdere og chefer smager, ser, lugter, hører og mærker Sydfyn sammen.

 

Ligesom sidste år skulle borgmestrene have været med til åbningen og have deltaget i branding workshoppene sammen med de kreative iværksættere og kommunale medarbejdere, men et KL-møde kom på tværs. Vi ville derfor lave en velkomstvideo til eventen, og den skulle have kant og energi for at fungere som start på dagen.

 

Desiree fik idéen om en omskrivning af Gangnam Style, da Fremsyn, Udsyn og Sydfyn kan arbejdes ind i omkvædet. Vi spurgte borgmestrene, om de var friske på, at træde ud af comfort zonen for iværksætternes skyld og vise, at man skal give noget af sig selv og tro på sit brand. De sagde ja, fordi de vil iværksætterne og bakker fuldt op om Fremtidsfabrikken - også selv om de tvivlede på, om egne evner inden for sang og dans virkelig kunne inspirere andre.

 

 

Desiree fortæller om filmen

Det her er Sydfyn Style for nørder. Hør de store tanker bag filmen, og få svaret på hvorfor der i filmen er kendte skuespillere, en Oscar statuette, en gorillaen og en greve på en giraf.

 

Lars skrev teksterne, og Desiree fik en halv time med hver borgmester til at øve sang, dans og filme det hele. Og som alle kan se, gav borgmestrene sig fuldt ud.

 

 

FILMEN HAR BUNDKLANG

 

Hvorfor virker filmen? Hvorfor gik den viralt og skabte så meget debat? Fordi borgmestrene kan stå inde for det, de synger og rapper om! Fordi det kræver mod at turde udlevere noget af sig selv til fordel for andre!

 

 

Hvad tilbyder Sydfyn iværksættere?

Se Sydfyn Style (uden lyd) i det forum den er lavet til og døm selv, om der er substans bag borgmestrenes flotte ord

 

 

FOLKENE BAG FILMEN

 

Desiree Ulrich, Bandit Productions: Idé, instruktion, klip og redigering.

 

Lars Rasmussen, Vid & Sans: Tekster til sangen (bortset fra "Joan Ørting i baghaven", som han ikke skal have skæld ud for - den står Susanne fra Fremtidsfabrikken bag).

 

Borgmestrene Bjarne Nielsen (V) på Langeland, Curt Sørensen (A) i Svendborg, Hans Jørgensen (A) i Faaborg-Midtfyn og Karsten Landro (C) på Ærø: Det er dem, der bakker op om de kreative iværksættere med sang og dans.

 

Susanne Linnet Aagaard, Fremtidsfabrikken: Koordinering af de medvirkende og tovholder.

 

Eller som der står i Fremtidsfabrikkens vision: Her skabes vækst og branding af Sydfyn i et særligt fællesskab mellem offentlige og private aktører.

  

 
FABRIKS INFO

11.11.2014

ÅBNING AF VORES KREATIVE IVÆRKSÆTTERHUS

 

11.11.2014

BOG OM VOKSEVÆRK I NETVÆRK - DEN SYDFYNSKE MODEL

 

11.11.2014

ÅBNINGSUGE MED MASSER AF TILBUD

 

EU Socialfond
Syddansk Vækstforum